Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

Πιστοποίηση Εκπαιδευτικών στο Α' Επίπεδο στις ΤΠΕ

Είναι πρωί, ξεκουράζομαι, σκέφτομαι πώς θα σηκωθώ να κάνω λίγο ποδήλατο, να πάω καμιά πισίνα, χαζεύω από δω κι από κει, τηλεόραση και Βάιος και πέφτει το μάτι μου στην κοινοποίηση του Σαλονικίδη στο facebook, για την πιστοποίηση Α επιπέδου, που ανάρτησε στην Ελληνική Πύλη της Παιδείας. Το κοινοποιώ στο προφίλ μου στο fb και συνεχίζω.
Δεν μπορεί, λέω, θα έχει μπει και σε κανένα μπλογκ. Ανοίγω το μπλογκ μου, (παρούσα σελίδα), τσεκάρω στο blogroll -λίστα ιστολογίων αν το έχει βάλει κανείς, όντως ο Γιάννης και σε δεύτερη μελέτη Ο κλωβός του Faraday. Πηγαίνω και στον κόμβο της επιμόρφωσης να το σιγουρέψω Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Β επιπέδου και σκέφτομαι δυο πράγματα. Το πρώτο είναι να ειδοποιήσω τις δασκάλες μου στο σχολείο (μέσω μέιλ) γιατί ξέρω ότι ενδιαφέρονται και το δεύτερο είναι να το ανα-κοινοποιήσω στο μπλογκ μου για όσους άλλους ενδιαφέρονται. Στο twitter θα ανεβεί μόνο του μέσω του Blogger (το'χω ρυθμίσει). 
Κάπως έτσι λειτουργεί το Δίκτυο Προσωπικής Μάθησης, το PLN (Personal Learning Network) το δικό μου και του κάθε άλλου. Πάμε:

Πιστοποίηση Εκπαιδευτικών στις Βασικές Δεξιότητες ΤΠΕ (Α' επίπεδο) για τη συμμετοχή στην επιμόρφωση Β' επιπέδου


Γίνεται γνωστό ότι στο πλαίσιο της παρούσας Πράξης «Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ (2007-2013), που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου, πρόκειται να υλοποιηθούν προγράμματα πιστοποίησης Α’ επιπέδου, ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού εκπαιδευτικών στην επιμόρφωση Β’ επιπέδου, για την οποία η εν λόγω πιστοποίηση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση. Στην επιμόρφωση Β΄ επιπέδου μπορούν να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ02ΠΕ03ΠΕ04ΠΕ05/06/07ΠΕ19/20ΠΕ60ΠΕ70, καθώς και εκπαιδευτικοί «συναφών» κλάδων, δηλαδή εκπαιδευτικοί που έχουν τη δυνατότητα διδασκαλίας μαθημάτων των παραπάνω κλάδων ως πρώτη ή δεύτερη ανάθεση.Στα προγράμματα πιστοποίησης Α’ επιπεδου, που θα υλοποιηθούν στο διάστημα Μαΐου – Ιουλίου 2012 στα Κέντρα Πιστοποίησης (ΚεΠΙΣ), μπορούν να συμμετάσχουν μόνιμοι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και εν ενεργεία αναπληρωτές της δημόσιας εκπαίδευσης, των κλάδων της επιμόρφωσης Β’ επιπέδου, εκτός των εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ19/20 για τους οποίους η πιστοποίηση Α’ επιπέδου δεν αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στην επιμόρφωση αυτή. Οι αναπληρωτές και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσκομίσουν σχετική βεβαίωση (αποστολή στο fax: 210 6930750) από την οικεία διεύθυνση εκπαίδευσης, προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα υποβολής αίτησης στα προγράμματα πιστοποίησης Α’ επιπέδου (δείτε εδώ).
O Οδηγός Ενημέρωσης Εκπαιδευτικών ο οποίος είναι διαθέσιμος στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://b-epipedo2.cti.gr → «Υλικό Επιμόρφωσης» → «Υλικό Πιστοποίησης (Δείγματα)» (εδώ) περιλαμβάνει αναλυτικές πληροφορίες και υλικό σχετικά με τη διαδικασία πιστοποίησης, τον τρόπο απόκτησης κωδικών για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής, οδηγίες χρήσης του υπολογιστικού περιβάλλοντος πιστοποίησης, καθώς και ένα δείγμα τεστ και ερωτήσεων της εξέτασης.
Τα προγράμματα πιστοποίησης προβλέπεται να ανακοινωθούν στις αρχές Μαΐου 2012, οπότε και θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων, ενώ η έναρξη της διεξαγωγής των προγραμμάτων πιστοποίησης τοποθετείται στα μέσα του ίδιου μήνα.
Για πληροφορίες σχετικά με τα διαθέσιμα προγράμματα, τις αιτήσεις συμμετοχής, τις σχετικές προθεσμίες κλπ., παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις στην παρούσα Πύλη ενημέρωσης και Συνεργασίας Β’ Επιπέδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: