Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

Social Media for Teachers!

Κοινωνικά Δίκτυα για εκπαιδευτικούς (κυρίως νέους)!!! Αν θες να παραμείνεις στο παιχνίδι, μπορείς να εμπλακείς με οφέλη για την επαγγελματική σου ανάπτυξη και τη διδακτική σου αξιοσύνη.

Youtube: φτιάξτε δικό σας κανάλι, παρακολουθήστε video, μοιραστείτε ιδέες, εργασίες, δημιουργήστε δικά σας.     Δημοφιλή εκπαιδευτικά κανάλια:  hooplakidz, spacelab, sesamestreet

Facebook: μισητό για πολλούς, γνωστικό εργαλείο για άλλους αρκετούς πια. Μοιράζεσαι, μαθαίνεις, ενημερώνεσαι, αμφισβητείς και όπως σε όλα στη ζωή -δε δέχεσαι έτοιμες απαντήσεις και ερευνάς- αξιολογείς, πετάς και κρατάς (από "φίλους" μέχρι ειδήσεις, νέα και "θαύματα").   όλα εξαρτώνται από τη χρήση τους. Διάσημες σελίδες: edutopia, 

Twitter: γοργά αναπτυσσόμενο, με ορκισμένους εχθρούς και φίλους, αποδεικνύεται πολύ σημαντική οδός για υλικό της παγκόσμιας εκπαιδευτικής κοινότητας. (αν δεν είναι στο twitter δεν ισχύει...)

Pinterest: χρώμα, εικόνα και ένας άλλος τρόπος να συγκρατείς, να σκοτώνεις χρόνο αλλά και να βρίσκεις ιδέες, συμπαράσταση, ελπίδα και οπτικοποιημένο υλικό όχι μόνο για εκπαίδευση και διδασκαλία αλλά και για πολλά άλλα.

Να θυμόμαστε ότι: Εργαλεία είναι. Εμείς τα αξιοποιούμε, τα αποθεώνουμε ή τα αποκαθηλώνουμε. Τα αφήνουμε να διεισδύσουν σε μας ή εμείς σε αυτά. Και τελικά, όταν δε χάνεται το μέτρο, όπως σε όλα στη ζωή, μπορούμε να κάνουμε τη δική μας και των μαθητών μας καλύτερη και πιο δημιουργική. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: