Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013

Πιστοποίηση Α επιπέδου, Επιμόρφωση & Πιστοποίηση Β επιπέδου

Προγράμματα πιστοποίησης Α' επιπεδου, που θα υλοποιηθούν στο διάστημα Ιουνίου – Ιουλίου 2013 στα Κέντρα Πιστοποίησης (ΚεΠΙΣ), μπορούν να συμμετάσχουν μόνιμοι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και εν ενεργεία αναπληρωτές της δημόσιας εκπαίδευσης, των κλάδων της επιμόρφωσης Β' επιπέδου, εκτός των εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ19/20 για τους οποίους η πιστοποίηση Α' επιπέδου δεν αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στην επιμόρφωση αυτή.
Στην επιμόρφωση Β΄ επιπέδου μπορούν να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ02ΠΕ03ΠΕ04ΠΕ05/06/07ΠΕ19/20ΠΕ60ΠΕ70, καθώς και εκπαιδευτικοί «συναφών» κλάδων, δηλαδή εκπαιδευτικοί που έχουν τη δυνατότητα διδασκαλίας μαθημάτων των παραπάνω κλάδων ως πρώτη ή δεύτερη ανάθεση.
Ο κόμβος της επιμόρφωσης  μας προετοιμάζει ψυχολογικά για τις εξετάσεις Α' επιπέδου που θα γίνουν τα Σαββατοκύριακα του Ιουνίου και του Ιουλίου 2013.

Ήδη από τις 30 Απριλίου έχουν εξαγγελθεί οι εξετάσεις πιστοποίησης του Β επιπέδου ξεκινώντας από το Σάββατο 18 Μαΐου 2013 για όσους ολοκλήρωσαν (πέρσι) τα προγράμματα.
Καλούνται οι εκπαιδευτικοί που ολοκλήρωσαν επιτυχώς τα προγράμματα επιμόρφωσης Β' επιπέδου, τα οποία υλοποιήθηκαν στα ΚΣΕ κατά την 1η, 2η και 3η περίοδο επιμόρφωσης, από τον Φεβρουάριο 2010 έως τον Ιούνιο 2010, από το Δεκέμβριο 2010 έως τον Ιούνιο 2011 και από τον Οκτώβριο 2011 έως και τον Μάιο 2012 αντίστοιχα, στο πλαίσιο της Πράξης Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση», ΕΣΠΑ 2007-2013, που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και κατά τις δύο περιόδους επιμόρφωσης της προηγούμενου σχετικού έργου του Γ' ΚΠΣ, που υλοποιήθηκαν από τον Μάιο μέχρι τον Νοέμβριο 2008, να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα πιστοποίησης που θα διεξαχθούν στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα:                                                  18-19, 25-26 Μαΐου και 1-2, 8-9 Ιουνίου 2013
Ως προς την επιμόρφωση του Δ' περιόδου τώρα, αυτή ξεκίνησε -αν και για κάποιους, πολλούς είχε ξεκινήσει και πριν το Πάσχα. Υπάρχουν ακόμα θέματα σε εκκρεμότητα αλλά ξεκινήσαμε "καλή τη πίστη" στις υποσχέσεις και στις απαντήσεις που πήρε ο Σύλλογος Επιμορφωτών και στην ελπίδα που πεθαίνει πάντα τελευταία. Εδώ θα 'μαστε να τα ξαναπούμε.
Ξεκίνησε λοιπόν και οι επιμορφούμενοι με τις αγωνίες τους και τις προσδοκίες τους έχουν έρθει με πίστη και επιθυμία να αποκομίσουν ό,τι μπορούν για να ενδυναμώσουν την διδακτική τους δεξιότητα και την προσωπική επαγγελματική τους ανάπτυξη μέσω αυτού. Και για του λόγου το αληθές, ιδού μερικές απαντήσεις τους στο ερώτημα τι κατά τη γνώμη τους προσφέρουν οι ΤΠΕ στη διδασκαλία στην τάξη;  (ιδέα του Σωτήρη και τον ευχαριστώ).


16 σχόλια:

ΑΘΗΝΑ ΚΑΚΑΡΙΚΟΥ είπε...

Ελενα, εμεις που θα δωσουμε τωρα εξετάσεις β επιπέδου, πως θα βγάλουμε τα φύλλα εργασίας αν δεν έχουμε τα λογισμικά μπροστά μας, είναι απορία μου και φόβος μου για τις εξετάσεις που εχουμε μπροστά μας...


Elena Elliniadou είπε...

Καλημέρα Αθηνά μου! Καταρχάς το φύλλο εργασίας είναι ενδεικτικό. Στο σενάριο που θα γράψεις μη δώσεις τόσο μεγάλη έμφαση. Έχοντας υπόψη σου τα λογισμικά που θα δηλώσεις ότι θα αξιοποιήσεις στο σενάριο γράφεις 2-3 δραστηριότητες ενδεικτικές κυρίως για να δουν τη διατύπωση και ότι γνωρίζεις πώς γίνεται. Δεν θέλουν ούτε αναλυτικά, ούτε πολλά. Δώσε έμφαση στη Μεθοδολογική προσέγγιση (λέγε με θεωρίες μάθησης που αξιοποιείς) στη διδακτική προσέγγιση (λέγε με περιγραφή σεναρίου ανά διδακτική ώρα ή δίωρο) και στην αιτιολόγηση των λογισμικών και εφαρμογών (τι είναι και γιατί). Επίσης οι στόχοι σου θα πρέπει να συνάδουν με τις δραστηριότητες. Έξυπνος τίτλος και τα άλλα τα έχεις! Καλή επιτυχία!!!

παντελης είπε...

Γεια σας.Είμαι δάσκαλος στη Λευκάδα και θέλω να ρωτήσω για την πιστοποίηση Α επιπέδου,αιτήσεις κωδικοί κ.λ.π.Δεν έχω λάβει μέρος σε καμία διαδικασία.Ευχαριστώ.

Elena Elliniadou είπε...

Ακολουθήστε τη διεύθυνση κόμβο της επιμόρφωσης από την ανάρτηση ή πατήστε b-epipedo2.cti.gr και δείτε τη σχετική ανάρτηση. Εκεί έχει έγγραφο pdf με τις οδηγίες για να ζητήσετε κωδικούς και άλλες λεπτομέρειες.

pa είπε...

Γεια σας. Γνωρίζετε αν η πιστοποίηση α' επιπέδου γίνεται με office 2003 ή 2007;

Elena Elliniadou είπε...

Εξετάζονται οι λειτουργίες του office που υπάρχουν στο λογισμικό ανεξαρτήτου εκδόσεως. Το καλύτερο θα ήταν να γνωρίζετε τις τελευταίες εκδόσεις 2007 ή 2010 (του 2013 παραείναι φρέσκο για να το έχουν κιόλας). Για να πάρετε μία γεύση του είδους των εξετάσεων πηγαίνετε στο κόμβο της επιμόρφωσης b-epipedo2.cti.gr>υλικό επιμόρφωσης"υλικό πιστοποίησης, για να δείτε δείγματα ερωτήσεων. Καλή επιτυχία!

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας! Ενώ έχω βγάλει κωδικούς δε βρίσκω πουθενά την επιλογή "Νέα αίτηση". Μήπως δεν έχουν βγει ακόμη;

Elena Elliniadou είπε...

Λογικά, όταν θα βγουν ημερομηνίες θα ανακοινωθεί στην αρχική σελίδα του κόμβου και μετά θα έχετε την επιλογή μέσω του προφίλ σας να κάνετε νέα αίτηση για κέντρο πιστοποίησης.

Grigoris Tsonis είπε...

Έλενα σχετικά με την έκδοση του λογισμικού της πιστοποίησης του επιπέδου Α' πόσο σίγουρη είσαι ότι πρόκειται για μία εκ των τελευταίων;

Στα "Δείγματα Ερωτήσεων" που βρίσκει κανείς στον κόμβο της επιμόρφωσης )(b-epipedo2.cti.gr>υλικό επιμόρφωσης>υλικό πιστοποίησης) υπάρχουν screen shots από έκδοση του Office που είναι το πολύ 2003.
Ειδικά στα "Παραδείγματα Ερωτήσεων" για την ενότητα "Εισαγωγικές Έννοιες", στα screen shots εικονίζονται Windows έκδοσης το πολύ Win98.

Και αυτά ενώ τα έντυπα των Παραδειγμάτων εκδόθηκαν από το ΕΑ/ΙΤΥ πριν από μόλις 3 χρόνια (Απρίλιος 2010) και είναι αυτά ακριβώς που που κατέβασα από τον κόμβο πριν από λίγο!

Ευχαριστώ.

Elena Elliniadou είπε...

Καλύτερα λοιπόν, Γρηγόρη, να στείλεις ένα αίτημα στο helpdesk. Παρ' όλα αυτά θα σου συνιστούσα να μελετήσεις και του 2003 και του 2007 τουλάχιστον. Από το 2007 στου 2010 οι βελτιώσεις είναι λιγότερες από ο,τι του 2003.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σε όλους! Μήπως υπάρχει κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας με τον φροέα διοργάνωσης; Δεν εμφανίζεται το Νηπιαγωγείο που διδάσκω. Επικοινώνησα ήδη με την Πρωτοβάθμια που ανήκω, του Υπουργείο και έστειλα ερώτημα στη φόρμα συμπλήρωσης, αλλά δεν έχω βγάλει άκρη... :/ Ευχαριστώ!

Elena Elliniadou είπε...

κ. Ανώνυμε, απευθυνθείτε στο helpdesk του κόμβου της επιμόρφωσης.

Grigoris Tsonis είπε...

Ευχαριστώ Έλενα,

έστειλα μήνυμα στο helpdesk και μου απάντησαν μόλις χθες (Κυριακή!):

Αγαπητέ/ή κε/κα,
το περιβάλλον της εξέτασης είναι Windows 2000 GR & Office 2000 GR.

Ετοιμαστείτε για downgrade στα laptop σας και καλή επιτυχία σε όλους!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα, αν έχουμε πάρει πιστοποίηση Ά επιπέδου από ιδιωτικό φορέα, ποια είναι η διαδικασία για να καταγραφεί επίσημα η κατοχή της;Δικαιούμαστε να κάνουμε αίτηση για πιστοποίηση β επιπέδου;

Elena Elliniadou είπε...

Την πιο σίγουρη απάντηση θα σας τη δώσει το helpdest στο b-epipedo2.cti.gr αλλά νομίζω ότι χρειάζεται να περάσετε της εξετάσεις Α επιπέδου του ίδιου φορέα για να έχετε δικαίωμα αίτησης.

Elena Elliniadou είπε...

*helpdesk